خدمات مالیاتی پاسارگاد: مشاوره و وکالت - انجام تخصصی کلیه امور مالیاتی

تراکنش های بانکی و دستگاه پوز ، مشاغل ، ارث ، سلبریتی ها و بلاگرها و . . .

خدمات مالیاتی پاسارگاد: مشاوره و وکالت - انجام تخصصی کلیه امور مالیاتی

تراکنش های بانکی و دستگاه پوز ، مشاغل ، ارث ، سلبریتی ها و بلاگرها و . . .

خدمات مالیاتی پاسارگاد: مشاوره و  وکالت - انجام  تخصصی کلیه امور مالیاتی

مسعود کریمی ، وکیل و مشاور امور مالیاتی در تمام منابع
تراکنش های بانکی و دستگاه پوز ، ارث ، خانه های مسکونی و ویلاهای گران قیمت ، سلبریتی ها و . . .
( رئیس گروه مالیاتی بازنشسته - مدرس حسابداری و حسابرسی مالیاتی)
----------------------
چنانچه نگران رسیدگی مالیات بر خانه ، ویلا یا تراکنش های بانکی خود هستید یا تراکنش های بانکی و خانه و ویلای شما مورد رسیدگی مالیاتی قرار گرفته است ، عالی ترین سازوکار و قوی ترین لوایح دفاع مالیاتی را از من بخواهید. انجام مشاوره حضوری و تلفنی
تماس : 09123803352 - 09194804808
( مشاوره تلفنی رایگان است )
پیگیری و حل و فصل پرونده های مالیاتی در تخصص من است .

Masoud Karimi, lawyer and tax advisor in all sources
Bank transactions and POS device, inheritance, residential houses and expensive villas, celebrities, etc.
(retired head of the tax department - teacher of accounting and tax audit)
------------------------------
If you are worried about the tax handling of your house, villa or bank transactions, or the bank transactions and your house and villa have been taxed, ask me for the best mechanism and the strongest tax defense bills. Conducting face-to-face and telephone consultations
Contact: 09123803352 - 09194804808
(Telephone consultation is free)
Following up and settling tax cases is my specialty.

https://pasargadtaxaffairs.blog.ir/ Masoud Karimi

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

۱ مطلب در آذر ۱۴۰۳ ثبت شده است

مالیات تکلیفی

  • مالیات تکلیفی یکی از انواع مالیات است که قانون مالیاتهای مستقیم تحت شرایط خاص ، افرادی که در ارتباط با این مالیات قرار می گیرند را موظف به پرداخت آن نموده است.  

مالیاتهای تکلیفی دارای انواع مختلف است:

  • مشمولین تبصره ۹ ماده ۵۳ در خصوص اجاره پرداختی
  •  و مواد ۸۵ ، ۸۶ ، ۱۰۲، ۱۰۳، ۱۰۷  قانون مالیاتهای مستقیم مانند :  مالیات تکلیفی حقوق ، مالیات تکلیفی حق‌الوکاله و . . .

مالیات تکلیفی اجاره

  • یکی از  مهمترین انواع مالیات‌های تکلیفی در ارتباط با تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون مالیات­های مستقیم در خصوص اجاره پرداختی است . در این نوع  مالیات تکلیفی، مؤسسات ، شرکت­های دولتی ، وزارتخانه­ ها و سایر نهادهایی که تمام یا بخشی از بودجه­ آنها توسط دولت تأمین می ­شود و همچنین سایر اشخاص حقوقی ، مکلف هستند تا مبلغ مالیات را از مال­ الاجاره ­هایی که پرداخت می­ کنند ، کسر و به حساب اداره امور مالیاتی  واریز کنند.

 توضیحات:

  •  این نوع از مالیات ، فقط از املاکی دریافت می­ شود که توسط یک شخص حقوقی اجاره شده باشد و شخص حقوقی مستاجر، باید ماهانه مالیات بر درآمد اجاره­ ملک را محاسبه ، از پرداختی به مالک کسر و حداکثر تا پایان ماه بعد  ، به حساب سازمان امور مالیاتی  واریز و رسید آن را به مؤجر تحویل دهد.
  • بر اساس قانون م.م ، اگر ملک به شخص حقیقی اجاره داده شده باشد ، شخص حقیقی وظیفه ای در خصوص این مالیات ندارد و پرداخت مالیات بر درآمد اجاره املاک ، توسط خود موجر و سالانه پرداخت می شود.
  • در صورتی که ملک ، به صورت رهن کامل حتی به اشخاص حقوقی اجاره داده شده باشد ، مستاجر براساس قانون ، هیچ تعهدی درباره­ این نوع از مالیات ندارد.
  • براساس تبصره­ ۹ ماده­ ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم ، پرداخت مالیات تکلیفی به عهده­ مستأجری است که دارای شخصیت حقوقی باشد.  شخص حقوقی بایستی مالیات اجاره پرداختی را بدون در نظر گرفتن  مبلغ رهن ، محاسبه و در مهلت قانونی، به حساب سازمان امور مالیاتی واریز و رسید پرداخت مالیات را به مؤجر تسلیم نماید.

نحوه محاسبه مالیات تکلیفی

  • طبق ماده 53  ، درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجاره واگذار می‌گردد ، عبارت است از کل مال‌الاجاره ، اعم از نقدی و غیرنقدی ، پس از کسر ۲۵% ، بابت هزینه‌ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره.
  • اگر مؤجر شخص حقوقی باشد بایستی ۲۵% باقی مانده  را به عنوان مالیات پرداخت نماید.  و اگر موجر شخص حقیقی باشد، محاسبه  به صورت پلکانی بر اساس  نرخ ماده­ ۱۳۱  قانون م.م خواهد بود.
  • با توجه به مقررات تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون م.م  ، که اشخاص موضوع این تبصره را مکلف به کسر مالیات بر اجاره از مال الاجاره پرداختی نموده است و نیز مفاد جزء ج بند ۲ بخشنامه شماره ۱۳۵۳۰ مورخ ۲۷/ ۷/ ۱۳۸۴ که مقرر می دارد اشخاص موضوع تبصره ۹ ماده ۵۳ مذکور ، در کسر مالیاتهای تکلیفی فقط باید مبلغ پرداختی خود بابت مال الاجاره را مأخذ قرار دهند و همچنین اگر ملک ، بصورت رهن تصرف (بدون دریافت مال الاجاره) یعنی رهن کامل واگذار شده باشد ، کسر و پرداخت مالیات تکلیفی منتفی است.
  • بر این اساس اشخاص موضوع تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، تکلیفی در خصوص کسر مالیات بر اجاره نسبت به مبالغی که بصورت قرض الحسنه (ودیعه) به مالک پرداخت کرده ­اند (مبالغ رهن در قراردادهای واگذاری به اجاره اعم از رهن و اجاره با رهن کامل) ندارند.
  • همچنین بر اساس اصلاحیه­ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۳۱/ 04/ 1394 ، این موضوع در تبصره یک ماده­ ۵۴ اصلاحی، تصریح  گردیده است که بر اساس این تبصره ، در صورتی که مستأجر جزء مشمولین تبصره­ ۹ ماده­ ۵۳ این قانون باشد ، اجاره پرداختی مستأجر، ملاک تعیین درآمد مشمول مالیات اجاره است.

بنابر این اگر مبلغ رهن ، از طرف گروه رسیدگی مورد محاسبه  در تعیین درآمد مشمول مالیات قرار گرفته باشد ، مطابق با مقررات قانون جدید فاقد وجاهت قانونی و قابل اعتراض خواهد بود.

  • موعد پرداخت مالیات تکلیفی اجاره، حداکثر تا پایان ماه بعد از آن می ­باشد و عدم پرداخت آن، مشمول جریمه  است.
  • جریمه­ عدم پرداخت مالیات تکلیفی اجاره ، شامل مستأجرینی می­شود که در کسر مالیات و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی در موعد مقررکوتاهی کرده باشند.
  • هر شخص حقیقی یا حقوقی که به موجب مقررات این قانون ، مکلف به کسر و ایصال مالیات مؤدیان دیگر است ، در صورت تخلف از انجام وظایف مقرره، علاوه بر مسئولیت تضامنی که با مودی در پرداخت مالیات خواهد داشت ، مشمول جریمه­ ای معادل ۱۰% مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و 5/2 %  مالیات  به ازای هر ماه دیرکرد نسبت به مدت تأخیر از سر رسید ، خواهد بود.
۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ آذر ۰۳ ، ۱۱:۰۱
مسعود کریمی